Oprechte aandacht bij Keukenhuis Roden

'Eindelijk goed geholpen en geen verrassingen achteraf'

RODEN - "Het is een mooie zaterdagochtend. De zon schijnt door de bladeren die al wat een herfstkleur beginnen te krijgen. Je hebt een goed humeur, je partner is vrolijk en zelfs de kinderen hebben schik. Het is een bijzondere dag, want na een periode van sparen ga je eindelijk een nieuwe keuken uitzoeken. Op dat moment zit je even op een roze wolk", zegt Kees van der Ploeg van Keukenhuis Roden. "Wij houden je graag op die roze wolk, want een keuken kopen - voor wat voor budget dan ook - moet een feest zijn."

Kees van der Ploeg werkt al jaren in de keukenbranche. Keukenverkoper is voor hem de mooiste baan ter wereld. "Ik zeg vaak dat ik geen werk heb, maar een hobby."
Na gewerkt te hebben voor diverse werkgevers kreeg hij vorig jaar de gelegenheid een keukenzaak in Roden over te nemen. "De eigenaar wilde stoppen. Ik besloot de stap te wagen en op 12 april opende ik Keukenhuis Roden. Een gouden zet, want de bedrijven waar ik gewerkt had waren groot en ik miste de persoonlijke benadering van een kleine keukenzaak."

Oprechte aandacht

De slogan van Keukenhuis Roden is 'Eindelijk goed geholpen'. Van der Ploeg hecht veel waarde aan oprechte aandacht. "Iedereen is uniek. Klanten mogen dan ook nooit als een nummer behandeld worden. Iemand is van plan zijn/haar geld bij jou te besteden. Geld waar de meesten hard voor hebben moeten werken. Daar moet je veel respect voor hebben."

De gehele klantreis van oriëntatie tot aftersales is dan ook helemaal geoptimaliseerd. De klant staat bij Keukenhuis Roden altijd centraal. "Wat uw budget ook is, wij gaan samen met u kijken wat er mogelijk is." Van der Ploeg en zijn team denken altijd actief mee. "Zo wilde een klant laatst een heel dure oven in een keuken. Het bleek echter dat deze persoon weinig kookte. Wij hebben toen geadviseerd een goedkoper, eenvoudiger model te nemen. Uiteraard beslist de klant uiteindelijk, maar niet zonder een eerlijk advies."

Op basis van alle maten en wensen wordt in een ontwerp- en offerteprogramma een ontwerp gemaakt. De klant kan op een groot scherm meekijken. Volgens Van der Ploeg is het één van de nieuwste softwarepakketten op keukengebied. "Het programma heeft als voordeel dat alle gegevens precies corresponderen met de codes van de fabrikant. Ook de plaatsen van de leidingen worden ingetekend, zodat alle producten foutloos besteld kunnen worden. Het klinkt misschien logisch, maar in de keukenbranche is men ieder jaar veel geld kwijt aan schades en fouten. Dit vinden wij zonde en niet nodig."

Duidelijkheid over levering en montage

Na het bestellen van een keuken kan direct een afspraak ingepland worden. "U krijgt dus niet te horen: 'Over ongeveer zes weken wordt de keuken geleverd, dan maken wij wel een afspraak.' Wij plannen met-
een een datum met tijdstip, omdat wij in het systeem direct kunnen zien wanneer de keuken geleverd wordt." Om te zorgen dat de montage zo soepel mogelijk verloopt, krijgen klanten duidelijke uitleg over welke voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden voor de keuken geplaatst kan worden. Keukenhuis Roden neemt ook graag alle werkzaamheden uit handen, zodat u zich niet druk hoeft te maken over bijvoorbeeld de plaatsing van leidingen.

Keukenhuis Roden werkt samen met een aantal vaste bedrijven voor de montage van de keukens en het installatiewerk. Van der Ploeg pakt echter zelf alle keukens in en bezorgt ze ook zelf. "Hiervoor heb ik speciale verhuiskleden aangeschaft, waar ik alle kastjes en apparatuur in verpak. Hierna bezorg ik alles persoonlijk bij de klant, want ik wil zeker weten dat de keuken onbeschadigd aankomt. Wij doen er alles aan om fouten te voorkomen, want het is ontzettend vervelend voor klanten wanneer een keuken niet goed in één keer geleverd en gemonteerd wordt. Mocht er toch iets fout gaan, dan zorgen wij dat dit zo spoedig mogelijk opgelost wordt."

Collectie met veel Nederlandse leveranciers

De drang naar perfectie komt terug in de collectie. Van der Ploeg heeft ervoor gekozen het assortiment overzichtelijk te houden en alleen keukens met de beste prijs-kwaliteitverhouding te leveren. Bij Keukenhuis Roden vind je daarom keukens van de merken Keller en Nobilia. "Keller is een bekend Nederlands merk. De keukens van dit merk zijn van een hoge kwaliteit en vrijwel alle materialen en kleuren zijn leverbaar. Keller hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zo is het ook één van de eerste merken die volledig circulair keukens produceert. Oude keukens worden gedemonteerd, waarna de materialen worden gescheiden. De oude onderdelen worden daarna gerecycled. Nobilia is een Duits merk. Het levert keukens van hoge kwaliteit, voor een voordelige prijs. Je hebt alleen iets minder keus in kleuren en materialen."
De keukenapparatuur bij Keukenhuis Roden komt van de merken Siemens, Atag en Inventum. "Siemens is een topmerk. Atag en Inventum zijn de betere merken in het middensegment. Inventum is een oer-Hollands bedrijf, net als Keller. Ook Atag komt ook van oorsprong uit Nederland, dat spreekt mij aan", zegt Van der Ploeg. Alle heetwaterkranen die Keukenhuis Roden verkoopt, komen van Quooker, eveneens een typisch Nederlands bedrijf.

Als het mogelijk is kiest Van der Ploeg voor samenwerking met leveranciers uit de regio. Zo komen de werkbladen van natuursteen uit Tolbert, de kunststof werkbladen uit Zevenhuizen. "Het draait om elkaar iets gunnen. Daarnaast leveren deze bedrijven producten van topkwaliteit."

Keukenhuis Roden is er nog maar vier maanden en er zijn inmiddels al meer dan vijftig keukens geleverd. Van der Ploeg werkt met een klein team. Hoe druk het echter ook wordt, hij wil zoveel mogelijk zelf blijven doen. "Het persoonlijk contact met de klanten wil ik absoluut houden."

Kookstudio

Toch zijn er al plannen voor uitbreiding. Zo wil Van der Ploeg in januari beginnen met het inrichten van een kookstudio op de eerste etage van het pand. Hier kunnen klanten uitleg krijgen over keukenapparatuur. "Met de nieuwste ovens is zó veel mogelijk, de meeste gerechten kunnen in de oven bereid worden. Daarnaast kan de ruimte gebruikt worden als restaurant voor één dag. Het volgende plan is om ook kooktoebehoren te verkopen. Alles om het keukenvirus verder te verspreiden."

Hebt u een vraag over een nieuwe of uw bestaande keuken? Bezoek dan de winkel op Kanaalstraat 35, 9301 LP Roden (Noordenveld), bel 050-211 53 65 of stuur een email naar info@keukenhuisroden.nl (u krijgt gegarandeerd binnen 24 uur antwoord).

Wilt u advies over een nieuwe of uw bestaande keuken?

Bel: 050-211 53 65 of stuur een bericht.