Keukentrends in 2020 volgens keukenexpert Kees van der Ploeg

Wit, witter, witst. Daar kiezen verreweg de meeste mensen voor bij het aanschaffen van een keuken. Een neutrale en veilige keuze. In de laatste drie jaar neemt de tegenhanger, zwart, echter enorm toe in populariteit. Dat verbaast Van der Ploeg niets: ,,Een witte keuken is mooi, maar een zwarte keuken is ‘wauw!’, veel indrukwekkender. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, oogt een zwarte keuken bovendien niet klein maar juist groter.”

Kiezen voor kleur

Naast wit en zwart zien ze bij Keukenhuis Roden dat mensen steeds vaker voor kleur durven kiezen. In de showroom is de rode keuken een echte blikvanger, vorige maand verkochten ze nog een groene variant. Waar dat aan ligt? ,,Vroeger kregen mensen een staaltje mee naar huis en was het gokken of de kleur zou staan. Wij gebruiken nu geavanceerde technologie die precies toont hoe jouw nieuwe keuken eruit ziet in elk van de 1950 kleuren waarin we een keuken kunnen leveren.”

Hout is terug

Waar hout jarenlang uit het keukenbeeld verdween, is het nu weer terug van weggeweest. ,,Warm eiken gaat bijvoorbeeld als een speer”, vertelt onze keukenexpert. ,,Hout mag weer, maar dan vaak in combinatie, bijvoorbeeld met wit hoogglans.” Dit past binnen de strakke stijl die momenteel het meest geliefd is. De landelijke stijl verdwijnt daarentegen verder naar de achtergrond.

Van het gas af Door de energietransitie, waar Nederland volop in zit, moeten we van het gas af. Deze trend is bij Van der Ploeg allesbehalve onopgemerkt gebleven. Drie jaar geleden verkocht hij alleen maar gaskookplaten, inmiddels slechts bij hoge uitzondering: ,,Van de 80 keukens die we in de afgelopen tien maanden verkochten, waren er maar twee zonder inductiekookplaat.”

Van het gas af

Door de energietransitie, waar Nederland volop in zit, moeten we van het gas af. Deze trend is bij Van der Ploeg allesbehalve onopgemerkt gebleven. Drie jaar geleden verkocht hij alleen maar gaskookplaten, inmiddels slechts bij hoge uitzondering: ,,Van de 80 keukens die we in de afgelopen tien maanden verkochten, waren er maar twee zonder inductiekookplaat.”

Service voorop

Tot slot halen mensen hun keuken liever bij een kleine specialist dan bij een grote keukenzaak, volgens Van der Ploeg. Waarom dat zo is? ,,Onze service is persoonlijker. Je hebt bij ons jarenlang hetzelfde aanspreekpunt”, vertelt hij. ,,Bovendien hebben we korte lijntjes met andere vakmensen, zoals fabrikanten, installateurs, stukadoors en vloerleggers. Daardoor kunnen we het volledige pakket aanbieden. En vaak ook nog voor dezelfde prijs als een gigant.”

Wilt u advies over een nieuwe of uw bestaande keuken?

Bel: 050-211 53 65 of stuur een bericht.